tisdag 3 december 2013

124 GRADER...

...är den perfekta temperaturen för kola!

Idag fick det bli det citronkola, och någon dag framöver får det bli vanlig gräddkola.

Mitt tips till dig, är att när du kokat färdigt kolan till just 124 grader, så häller du den i en oljad och avlång brödform. 
Ställ sedan in formen i kylen så att kolan stelnar. Tryck sedan ut kolan ur formen, och dela det stora kolablocket i mindre bitar. På detta viset får du den bästa formen på dina kolor, tycker iallafall jag...! :)


CITRONKOLA

100 g smör
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron

GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret i en kastrull. Häll sedan i alla ingredienserna utom det rivna citronskalet.
Låt allt koka upp och sänk sedan till medelvärme och koka tills temperaturen är uppe på 124 grader. 
Tag kastrullen från spisen och rör ner citronskalet. Häll smeten i brödformen och ställ i kylen för att stelna. Tryck ut kolan ur formen och gör mindre kolor som du slår in i smörpapper.

Förvara gärna dom färdiga kolorna i kylen.







Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar