fredag 8 juli 2016

OVERKLIGT VACKERT...

Inte många här hemma som har hört talas om denna fantastiska floddal Gorges du Verdon i Provence, och då snackar vi ändå om en av Europas största och vackraste!

Med sin turkosgröna färg slingrar den sig fram och förbi dessa gigantiska kalkstensberg som tornar upp sig runt omkring längs med hela dalgången.


Den är 25 kilometer lång och som djupast 700 meter. Den fantastiska färgen beror på den höga klorhalten.


För två år sedan såg vi allt detta från ett helt annat perspektiv, nämligen högt upp i dessa berg på vår väg från Valensole, lavendelns högborg.
Det kan du läsa om här.

Som en lång grön orm slingrade sig floden där nere i dalgången, för att slutligen ebba ut i motsatt ände till den vackra sjön.

Redan då bestämde vi oss för att nästa gång skulle vi ta oss ner till allt detta vackra, och så fick det ju naturligtvis bli, och Magnus föräldrar hängde på!

Vi tog oss ner till den lilla byn Sainte Croix du Verdon för att äta lunch på Le Comptoirmed en fantastisk utsikt över allt detta turkosgröna vatten.
Här mynnar floden ut i denna konstgjorda sjö, med samma namn som byn.

Efter en fantastiskt god brushetta på planka och ett glas rosévin, så tog vi oss en titt på den lilla byn, för att sedan ta oss vidare till bron där man upplever en ännu vackrare utsikt!

Här står man och tittar ner på alla som ägnar sig åt att bada, paddla kanot eller tar sig runt i en hyrd trampbåt.

Så overkligt vackert, eller som min svärfar sa: Detta var värt hela resan!





























Foto: Zimmer's alla rum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar